Omgeving

Op 4 km afstand van Camperplaats Waterloo ligt het gezellige dorpje Balk met mooie grachtenpanden aan het riviertje De Luts. In Balk zijn diverse supermarkten, vele gezellige winkeltjes en terrasjes te vinden. Als u de andere kant op vanaf de camperplaats gaat dan komt u na 3,5 km in het watersportdorpje Woudsend aan. Daar kunt u een SPAR supermarkt, bakker Visser en een winkel bij Molen ’t Lam vinden. http://www.woudsendonline.nl/evenementen-en-activiteiten-woudsend#.VyI1lNLRhD8

Nationaal landschap

Sinds 2006 heeft Zuidwest Fryslân de status van Nationaal Landschap. In een relatief klein gebied is een groot verschil aan landschappen te zien. Er zijn unieke combinaties van cultuurhistorische en natuurlijke elementen binnen de beslotenheid van bossen, weidse vergezichten, veengebieden en meren. De afwisseling is er groot.

Gaasterland bos en IJsselmeerkust

Camperplaats Waterloo ligt precies op de grens met het open landschap van de Friese Meren en het bosrijke Gaasterland. De IJsselmeerkust vormt de westelijke grens van Gaasterland. Na 4 km. komt u in het gezellige dorpje Balk, van daaruit gaat u richting Gaasterlandse bossen. Vele laantjes en paadjes zorgen ervoor dat uw fietstocht elke keer weer anders is.

Gaasterland

Gaasterland was door de zandgrond vroeger een arm gebied. Kleine “spultsjes”- een huisje, schuurtje en een uitgebreide schuur voor wat vee geven nog steeds een indruk hoe er vroeger geboerd werd. Vaak zie je nog een moes- en bloementuin bij het erf. Helaas wordt steeds vaker na het overlijden van het “boertje” het huisje en de schuurtjes plat gegooid en wordt er een meer comfortabele woning gebouwd.

IJsselmeerkust

De IJsselmeerkust biedt altijd een mooi uitzicht en geeft rust. Fietsen op de dijk en langs de bosranden blijft bijzonder. Bij Paviljoen ’t Mar kan een stop gemaakt worden met prachtig uitzicht, prettige bediening en een lekkere kop koffie.